Mamacafé gemeente Tholen

Ontmoet andere mama’s in het Mamacafé

Tijdens je zwangerschap en de eerste jaren van je kindje verandert er veel in je leven. Zeker bij een eerste kindje is alles nieuw. Je zwangerschapscursus is afgelopen en je hebt nog allerlei alledaagse vragen. Dan biedt het Mamacafé uitkomst!

Ben jij zo’n moeder die het prettig vindt om een plek te hebben waar je makkelijk naar toe kunt om andere ouders en deskundigen te ontmoeten? Zoek je een plek waar je ervaringen kunt delen in een ontspannen sfeer, waar je tips en adviezen kunt krijgen/delen? Dan is het Mamacafé wellicht wat voor jou.

Voor wie is het Mamacafé?

Het Mamacafé richt zich op (aanstaande) (jonge) ouders en hun kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Natuurlijk is het ook mogelijk om aan te sluiten bij een Mamacafé als je kinderen al ouder zijn en je toch nog vragen hebt. Ook opa’s, oma’s, oppasouders en andere verzorgers zijn van harte welkom.

Wat is het Mamacafé?

Tijdens de bijeenkomsten kun je op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Misschien zijn er bepaalde vragen, waar je het eens met andere moeders over zou willen hebben. Of het nu je eerste kindje is of een derde, elke moeder heeft zo haar vragen en onzekerheden. Terwijl de kinderen gezellig met elkaar spelen kunnen ouders onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar ontmoeten en met elkaar ervaringen uitwisselen.

Naast gezelligheid deelt het Mamacafé ook kennis en informatie over uiteenlopende opvoedvragen. Bij de start van de bijeenkomst kijken we over welke onderwerpen jullie het willen hebben. Zo nodig zoeken we een deskundige die hier meer informatie over kan geven.

Wat doen we dan op zo’n ochtend?

Naast de informatieve workshops en thema’s die jullie inbrengen worden er ook leuke workshops gegeven die je samen met je kind kunt doen, denk aan knutselen, dansen, gymmen, muziek maken enz.

Is het dan zo dat we het alleen over de leuke dingen hebben, een “roze wolk bedoeling”? Nee, tijdens het Mamacafé komen juist de vragen en dingen waar je tegen aanloopt aan bod. Alle taboes gaan de deur uit. In de tijd van nu zijn er andere verwachtingen van een mama dan 40 jaar geleden. Tijdens de ontmoetingen met andere mama’s & deskundigen is het fijn ervaringen te delen om vervolgens weer vol energie met allerlei tips en trucs van het moederschap te genieten.

Wij hebben jou nodig!

Om elk Mamacafé weer tot een succes te laten leiden hebben we jouw hulp nodig! Natuurlijk is je aanwezigheid één van de belangrijkste dingen, want zonder jou geen Mamacafé. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar sprekers/deskundigen die kunnen aansluiten op de besproken thema’s. Ook voor onze workshops zijn we altijd op zoek naar input, wat vind jij leuk om te doen met je kind, is er iemand in je omgeving die dit aanbiedt? Ben of ken jij iemand die ons hierbij kan helpen? Laat dit dan weten via facebook, mail of telefoon.

Wij horen graag van jou, de ervarings-deskundige, wat er speelt!

Naast de invulling van de ochtend zijn we met het Mamacafé ook op zoek naar knutselmaterialen en/of speelgoed waar de kinderen op de ochtenden mee kunnen spelen. Mocht je nog iets hebben liggen laat dit ons dan weten!

Waar kun je ons vinden?

We zijn maandelijks afwisselend te vinden op vier verschillende locaties in de gemeente Tholen: jeugdhonk Meulvliet te Tholen, jeugdhonk Wellevaete te Sint-Annaland, jeugdhonk Haestinge te Sint-Maartensdijk en kindercentrum ’t Molentje te Sint Philipsland (m.u.v. vakanties en vrije dagen). Elk Mamacafé start om 09.30 uur en eindigt om 11.30 uur. Kijk voor de actuele data op onze facebookpagina.

Tholen: 1e maandag van de maand Jeugdhonk Meulvliet, Zoekweg 8

Sint-Annaland: 2e woensdag van de maand Jeugdhonk Wellevaete, Hoenderweg 133

Sint-Maartensdijk: 3e vrijdag van de maand Jeugdhonk Haestinge, Sportlaan 2

Sint Philipsland: laatste zaterdag van de maand Kindercentrum ’t molentje, Schoolstraat 1