Summergames 2019

Wat is er te doen?

Woensdag 10 juli 2019, Poppenkast/Goochelshow

t/m 8 jaar, 11.00 – 13.00 uur

In samenwerking met Leo Troost en Speeltuinvereniging de Vossetuin organiseren we voor de jongste kinderen een poppenkast en goochelshow! Kinderen tot ongeveer 8 jaar kunnen woensdag 10 juli van 11.00 tot 12.00 uur langskomen in de speeltuin de Vossetuin voor deze gave show. Na de show eten en drinken we samen nog wat lekkers in de speeltuin. Natuurlijk mag je daarna nog lekker in de speeltuin spelen.

Donderdag 11 juli 2019, Beachgames

12 – 23 jaar, 13.00 – 17.00 uur 

Ben jij degene die het langste op een sup in het water kan staan? Bouw jij het sterkste vlot om naar de overkant te varen? Of ben je liever actief op de kant? Het is allemaal mogelijk tijdens onze beachgames op de Oesterdam in Tholen. Het is zelf mogelijk om met meerdere personen tegelijk op 1 SUPER sub te varen! Even bij komen op de kant met kubb, spikeball, voetbal en nog veel meer. Om vervolgens een sterk vlot te bouwen om mee te varen. Gedurende de middag is het mogelijk om alles afwisselend en meerdere malen te doen.

Woensdag 17 juli 2019, Snorkelen

8-12 jaar, 13.00 – 17.00 uur

Na het succes van vorig jaar organiseren we ook dit jaar weer snorkelen bij de oesterdam. Ben je tussen de 8-12 jaar en lijkt het je leuk om eens te snorkelen bij de oesterdam meld je dan snel aan! Onder water is er van alles te zien en te ontdekken. Met behulp van een duikbril en een snorkel is dat helemaal niet moeilijk. Je krijgt een snorkelvest aan, zodat je lekker kunt dobberen op het water. Snorkelen kan iedereen! We snorkelen in groepjes van 10 kinderen, tijdens het wachten zijn er een heleboel spelletjes te doen op de kant, vervelen is dus niet nodig! Bij deze activiteit kunnen er maximaal 50 kinderen deelnemen, wees er dus snel bij met aanmelden.

Donderdag 18 juli 2019, Bubble Football

12- 23 jaar, 18.30 – 21.30 uur

Hang jij het langste aan de duikplank? Bumb jij je tegenstander met bubble football het hele veld over en scoor je met een koprol? Tijdens deze activiteit is het mogelijk om te chillen op de kant of in het bad, sportief te voetballen in je eigen bubble of je tegenstander van een balk over het zwembad af te slaan! Heb je al een abonnement wat geldig is voor het zwembad van Tholen dan mag je gratis meedoen.

Woensdag 24 juli 2019, Nattelaarzentocht

6-12 jaar, 14.00 – 17.00 uur

Ben jij niet bang voor natte voeten? Wandel dan mee met de gids van Staatsbosbeheer door het uitgestrekt polderlandschap van Tholen, waar eb en vloed de regelmaat bepalen en zilte lucht in je neus prikkelt. Je moet niet bang zijn voor natte voeten, want je loopt door modderige kreken en over de schorren en de slikken van Sint-Annaland. Schorren en slikken zijn wadplaten die tweemaal daags door het tij worden overspoeld. Op de schorren en slikken vind je lamsoor en zeeaster en het krioelt er van wormen, schelpdiertjes en kleine kreeftachtige. Geniet van deze, op wereldschaal unieke, buitendijkse kustnatuur. Praktische informatie: draag waterdichte schoenen of goed passende laarzen en kleding die vuil mag worden. Neem voor onderweg wat te eten/drinken mee en eventueel een verrekijker. Wees op tijd, 14.00 uur, aanwezig! De eindtijd kan verschillen, hier worden de deelnemers van op de hoogte gehouden.

Donderdag 25 juli 2019, Watergames

12 – 23 jaar, 13.00 – 17.00 uur

Hou je vast voor een snelheidsexplosie! Reddingsvest aan, helm op en GO!! Houd jij het langste vast. Ben jij sterker dan de G krachten die loskomen tijdens het banaanvaren? Dit jaar zijn we opnieuw bij waterrijk Oesterdam en hebben we weer een supertof programma opstaan. Ben je niet aan het banaanvaren dan kun je kano varen of schieten met verschillende wapens in de Shoot Cours. Wij hebben maar 48 plaatsen met deze activiteit waardoor vroeg aanmelden een belangrijk tip is.

Het is niet mogelijk om aan 1 onderdeel van het programma mee te doen. We draaien een Spiegelprogramma van 1,5 uur suppen / kano varen en 1,5 uur banaanvaren. Natuurlijk hebben we een korte pauze tussendoor om even op adem te komen! Tip: trek vrijetijd kleding aan, neem droge kleding mee en draag stevige schoenen

Woensdag 31 juli 2019, Veilen & cultuur snuiven

 6-12 jaar, 10.30 – 15.00 uur

Altijd al willen weten hoe een streekproductenveiling er aan toe gaat? Tijdens deze activiteit beginnen we bij de streekproductenveilig waar uitgelegd wordt hoe het werkt en maken we een echte veiling mee. Neem je je ouders/opa/oma of andere volwassene mee en je mag ook zelf bieden, hoe leuk is dat! Na de veiling wandelen we naar Museum de Meestoof om wat lekkers te eten en om verschillende oud Hollandse spellen te spelen. Hiernaast is er nog een speurtocht, zoektocht naar de schuilplaats van de soldaat, nemen we een kijkje bij een demonstratie van de smid en kun je je eigen springtouw maken. Genoeg te doen dus!

Donderdag 1 augustus 2019, Blobbing

6 – 23 jaar, 15.30 – 19.00 uur

Bekijk deze keer de haven van Sint Philipsland vanuit de lucht. Tijger naar het einde van een groot opgeblazen kussen en wacht op het launch moment.. Hoor het aftellen en ervaar gewapend met reddingsvest en helm een lancering richting Mars.. Natuurlijk vangen wij je op als je weer terug bent van deze spanningsexplosie en zorgen we dat jij weer veilig op de kant komt! Deze activiteit is voor jongeren van 6-23 jaar. En wordt georganiseerd in samenwerking met Outdoor Westvoorne.

Deze activiteit is onder voorbehoud i.v.m. vergunning

Woensdag 7 augustus 2019, Lasergamen

8-12 jaar, 10.00 – 13.00 uur & 12 – 23 jaar, 13.00 – 16.00 uur

Het lasergamen wordt bijna een traditie in de zomervakantie. Dit jaar organiseren we deze activiteit ook voor kinderen van 8-12 jaar! Deze zomer organiseren we het lasergamen in Poortvliet, we zijn te vinden in het bosje aan de Langeweg (ingang te herkennen aan de vlag van het jongerenwerk). Wil je een keer in de huid van Rambo kruipen, dan is dit echt iets voor jou! Een spannend actiespel met verschillende spelvormen zoals: Capture the flag, Last man standing en Save the president. Met RespawnPoint is het mogelijk om jezelf weer terug in het spel te schieten. Wanneer je geen levens meer hebt keer je terug naar de thuisbasis waar het RespawnPoint op je wacht!

Woensdag 14 augustus 2019, Trommelen

6-12 jaar, 13.00 – 17.00 uur

Tijdens deze activiteit neemt rondomtrom ons mee in de workshop Afrika. De djembe is zo langzamerhand wel een trommel die in Nederland bekend is, maar tijdens deze workshop maken we kennis met meer instrumenten die in West-Afrika gebruikt worden. Want djembe muziek is dansmuziek en daarbij wordt van verschillende trommels gebruik gemaakt. Maak kennis met de doundoun (grote trommel die met één stok een belletje wordt bespeeld, of met 2 stokken zonder belletje), de krin (een houten blok met verschillende spleten erin), de yabara (kleurrijke schudmandjes), de pangparang (blokken van palmbomen), de koebellen (ijzeren bellen die op de doundoun gespeeld kan worden maar ook apart), en uiteraard de djembe. Ontdek welke spectaculaire muziek er met al deze instrumenten te maken is. En door tijdens de workshop te rouleren kan iedereen elk instrument bespelen en ontdekken. Deze middag wordt onderverdeeld in 4 dezelfde workshops van 1 uur. Van te voren wordt via de mail bekend gemaakt in welke workshopronde je zit.

Donderdag 15 augustus 2019, Dropping

12-23 jaar, 21.00 – 01.00 uur

Deze zomervakantie organiseren we in samenwerking met jeugdhonk Tonk! een dropping met spotters in en rondom Stavenisse. Kan jij met je groepje het beste onopgemerkt blijven voor de spotters? En weet je in de tussentijd ook nog de meeste punten te verzamelen met de foto opdrachten? Dan moet je je zelf zeker aanmelden voor deze activiteit. We vertrekken allemaal vanuit het jeugdhonk in Stavenisse en moeten op een bepaald tijdstip bij een volgend punt zijn. Maar zo makkelijk is dat nog niet wanneer er spotters rondfietsen en rondrijden met de auto die op zoek gaan naar jou! Ondertussen moeten jullie ook nog proberen zoveel mogelijk punten te scoren met de foto opdrachten. Lukt het jou om niet gespot te worden en zoveel mogelijk punten te scoren?